Sport en sauna

Sport en sauna: Een gezonde combinatie!
Het gebeurt steeds vaker dat sporters na een fysieke inspanning de rust en de ontspanning van de sauna opzoeken. Dat doen ze met een goede reden: recent onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een bezoek aan de sauna een zeer positief effect heeft op de prestatie van sporters. Dat geldt voor topsporters, maar natuurlijk ook voor mensen die puur voor hun plezier sporten.

Sneller herstel van het lichaam
De doorbloeding van het lichaam en het ademhalingsvermogen worden in de sauna gestimuleerd. Daardoor krijgen met name duursporters een beter uithoudingsvermogen. Voor andere sporters die een zware inspanning hebben geleverd of recreanten die pijnlijke spieren hebben, is de sauna ook gezond. Saunabezoek bevordert namelijk het herstel van de spieren na een training of wedstrijd. Het lichaam wordt opgewarmd en gaat zweten. Daardoor worden melkzuur en andere afvalstoffen sneller afgevoerd en worden de wegen voor zuurstofvoorziening in het lichaam vrijgemaakt.

Na het sporten
Sauna en sport is alleen een goede combinatie na het sporten, niet ervoor. Een saunaronde kost namelijk energie. Het plannen van een sauna bezoek voor een belangrijke sportwedstrijd of zware training is dus geen goed idee. Maar na afloop wel! Alle sporters zijn daarom bij Thermen en Beautycentrum Anholts welkom om in een van de sauna’s of warme baden te herstellen na hun sportieve inspanningen. En om lekker uit te rusten natuurlijk.