Sauna cabines

Finse saunacabine 90 ºC
Dit is een ruime cabine met een lage luchtvochtigheid. In deze cabine zijn ruime ligplaatsen aanwezig. Diverse keren per dag wordt hier de aufguss gedaan. Via het informatiebordje naast de cabine worden de tijden bekend gemaakt. Vanwege de corona maatregelen zijn er minder gasten toegestaan bij de opgietingen. Graag uw begrip daarvoor.

Ruusu® cabine
Ruusu® is het Finse woord voor roos. Een synoniem voor schoonheid en perfectie. De roos staat centrale motief voor deze sauna, met als centrum een saunaoven van Rozenquartz. Een steensoort waar een helende werking wordt toegeschreven. De combinatie van materialen, licht en motieven zorgt voor een bijzondere sfeer, die wordt versterkt door de met water en etherische rozenolie gevulde schaal boven de saunaoven, waarvan de inhoud langzaam verdampt en voor een bijzonder ontspannende werking zorgt. De temperatuur van de Ruusu®-sauna is 75 ºC.Kruidensauna
Een kruidencabine met een temperatuur rond de 85°C. De cabine is voorzien van een Dolomieten geur!

Buitencabine 70°
Een Finse cabine met een lage vochtigheid. Er is een open haard aanwezig en u hebt via het raam een mooie uitzicht op de tuin van de thermen en beautycentrum. Deze cabine is een stiltesauna!

Valo®-bad
Valo is het Finse woord voor licht. Het Valo®-bad heeft in de saunacabine een temperatuur van 60 ºC, bij een luchtvochtigheid van ongeveer 40%. Honderden kleine lampjes zorgen voor de suggestie van een sterrenhemel die van tijd tot tijd van kleur veranderen. Samen met de muziek die zachtjes klinkt geeft dat een optimale sfeer in de cabine. Centraal staat een granieten kogel waaruit geluidloos met etherische olie verrijkt water vloeit. De bijzondere geur vult de lucht en draagt daarmee bij aan een nog verdere ontspanning.

Infrarood cabine
Infrarode straling ofwel dieptewarmte dringt tot maar liefst 4 cm de huid in. Hierdoor voert het lichaam afvalstoffen effectief af. Daardoor transpireert u in de infraroodcabine aanzienlijk. Door een totale ontspanning van het lichaam tijdens een cyclus in de infrarood cabine, zal ook de geest zich ontspannen. Hierdoor is de infrarood cabine een belangrijk hulpmiddel bij de bestrijding van stress en vermoeidheid. Ook mensen met stijve gewrichten en pijnlijke spieren hebben hier voordeel bij. Na het bezoeken van een infrarood cabine dient u uw lichaam lauw af te koelen en nadien een rustpauze in te lassen.

Stoombad
Het ruim opgezette en betegelde stoombad heeft een temperatuur van ongeveer 50 ºC, met een vochtigheid van 100%. De stoom in deze cabine ontstaat doordat heet water naar beneden klettert als een waterval. Een injectie met etherische olie, zoals mint en/of eucalyptus maakt het stoombad compleet. In het stoombad wordt geregeld een saunabonbon, boomschorspeeling of een crème uitgereikt. De tijden worden bekend gemaakt via de informatiebordje bij het stoombad. Deze rituelen zijn met een kleine bijbetaling.

Heerlijk genieten
Bij Thermen & Beautycentrum Anholts kunt je heerlijk genieten van de vele sauna faciliteiten, heerlijke warme bubbelbaden, een ruime rustruimte met kwalitatief goede (lig) banken en diverse open haarden.
Beautydag
Zin in een heerlijke verwendag? Boek dan een beautydag en laat je helemaal in de watten leggen. We hebben verschillende arrangementen die je online kunt boeken.