Yoga Yin en Yoga Nidra 8 juni en 12 juni

Wenst u extra ontspanning op uw saunadag? Reserveer dan een Yoga Yin (om 10 uur in de tuin) of een Yoga Nidra sessie (om 13 uur in de stilteruimte boven) bij uw saunabezoek op zondag 12 juni a.s. Kosten € 20 p.p.

Wat is Yoga Nidra?
Door beoefening van Yoga Nidra komen je hersengolven in de thètastaat. (dit is het moment tussen waken en slapen) Je bent dan volledig ontspannen! Je systeem en je denkhoofd kunnen vrij gemaakt worden van diep gewortelde impressies die misschien wel jaren lang voor stress gezorgd hebben.
Yoga Nidra is goed voor je concentratie, creativiteit, energie en het versterkt je immuunsysteem. Verder zal je beter slapen, minder vaak last hebben van angsten, depressie, burn-out en hoge bloeddruk. Eén uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap.

Hoe werkt het?
Je ligt 1 uur, bewegingloos en ontspannen op een matje of in een relaxstoel, lekker onder een deken met je ogen dicht. Er is geen goed of fout er is geen competitie. Het enige wat je hoeft te doen is de stem volgen…..
Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Reserveer hier uw sessie!

 

Wat is Yin Yoga?

Tijdens Yin Yoga maken we optimaal gebruik van de zwaartekracht. Door juist géén spieren aan te spannen kunnen de bindweefsels ontspannen.
Bindweefsel zit door ons gehele lichaam. Het zit tussen onze organen, bloedvaten en zenuwen. En onder andere pezen, ligamenten. Zelfs de tussenwervelschijven bestaan voor een groot deel uit bindweefsel.

Bindweefsel kan verstijven door bijvoorbeeld trauma. Het cellulair geheugen van bindweefsel is nóg groter dan dat van je spieren. Dat wil zeggen dat je lichaam zich “herinnert” wat er (ooit) gebeurde fysiek of emotioneel. Je lichaam slaat deze informatie op en “verhard” zichzelf als het ware om herhaling te voorkomen.

Tijdens Yin Yoga werken we met het lichaam in rustige houdingen die enige tijd met behulp van de zwaartekracht en al dan niet met props (hulpmiddelen) worden vastgehouden. Het lijkt op een meditatie voor het lichaam én geest, met respect voor je fysieke grenzen laat je de spanningen in je lichaam los, word je heel, flexibel en ontspannen. Met Yin Yoga wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam maximaal gestimuleerd.
De sessie is ongeveer (incl instructie en napraten) ongeveer 60 minuten € 20 p.p. Dit wordt gegeven in de tuin om 10 uur. Graag even makkelijke kleding aan.

 

 

Reserveer hier uw sessie!

Wilt u meer weten ? Kijk eens op haar website!
Avtar Padmani Kaur, gecertificeerd Kundalini-Yogadocent / Energetisch Therapeut